|
 |
« : 27 Haziran 2008, 00:14:02 » |
|
33 KURŞUN
Am C Em Vurun ulan vurun vurun ben kolay ölmem ) 2 kez Am C Em Am Ocakta küllenmiş közüm karnımda sözüm var C Em Haldan bilemem Am C Em Am C Em Babam gözlerini verdi Urfa önünde, üçte kardaşını Am C Em Am C Em Ömrüne doyamamış üç dal parçası, üç nazlı selvi ) 2 kez Am C Em Am Uçlardan tepelerden minarelerden ) Am C Em Am ) 2 kez Kirve, hısım, aşiret çoçukları ) Am C Em Am Fransız kurşununa karşı koyanda Am C Em Am Bıyıkları yeni terlemiş daha benim küçük dayım Nazif C Em Yakışıklı hafif izi var Am C Em Am Vurun kardaş demiş vurun namus günüdür ) 4 kez Am C Em Vurun kardaş demiş vurun ve şaha kaldırmış atını
Am C Kirvem hallarımı böyle yaz Em Am Rivayet sanılır belki Am C ) 4 kez Gümlemeler değil bu Em Am Dom dom kurşunu paramparça ağızımdaki
------------------------------------------------------------
Askaros Deresi
Am Em Askoros deresinin yan tarafı yan tarafı derindir Em D Yan tarafı derindir D Em D Em Bugün böyle gidelim bugün böyle gidelim ) Am Em ) Yarın Allah Yarın Allah Kerimdir ) x2 Em D ) Yarın Allah Kerimdir ) G Am Em Oy Trabzon Trabzon dibikalay dibikalaylı kazan Em D Dibikalaylı kazan D Em D Em Sevdalı günlerime efkarlı günlerime ) Am Em ) Geldi çattı geldi çattı ramazan ) x2 Em D ) Geldi çattı ramazan ) G Am Em O derenin balıkları bıyıklıdır bıyıklıdır bıyıklı Em D Bıyıklıdır bıyıklı D Em D Em Kocan gitti sılaya kocan gitti sılaya ) Am Em ) Sen kimden kal sen kimden kaldın yüklü) x2 Em D ) Sen kimden kaldın yüklü )
----------------------------------------------------------
Bedava Yaşıyoruz
İntro (E B A B E)
E A B E Bedava yaşıyoruz dostlar bedava
A B E Hava bedava bulut bedava
B A E Dere tepe bedava yağmur çamur bedava
E B A E Otomobillerin dışı Sinemaların kapısı
E B A E Camekanlar onlar bedava
E A B E Peynir ekmek değil ama Acı su bedava
E B A E Kelle fiyatına hürriyet Esirlik bedava
-------------------------------------------------------------
Bekle Beni
Am C G Am Bekle beni bekle beni bekle beni geleceğim)x2 Dm F C Am Bütün gücünle bekle karlar tozarken bekle C G Am Ortalık ağırırken kimseler beklemezken Dm F E Soluk sıkıntılarla ağırlaşan yağmurlar için
Solo: Am/C/G/Am x2 C F Dm Tek bir haber bile çıkmasa uzaaaklardan F E Saçmada olsa bekleyişin C Dm Yanlız sen olsan bile bekleyen beni F E Bekle yine bekle bekle beni Am C G Am Bekle beni bekle beni bekle beni geleceğim x4
Am/C/G/Am x2 ıslık solo: Am/C/G/Am
-----------------------------------------------------------
Beyaz Atlı
Bm D A Bm Beyaz atlı şimdi geçti buradan Bm D A Bm Süvarisi can evinden vurulumuş Bm D A Bm Çıktım dağlar taşlar gayrı aradan A E D E Beyaz atlının süvarisi yorulmuş yorulmuş yorulmuş E Bm A Bm Çıktım dağlar taşlar gayrı aradan aradan aradan
Bm D A Bm Dağlar taşlat bu hasretten eridi Bm D A Bm Yollarımı kara duman bürüdü Bm D A Bm Hak yoluna beyaz atlı yürüdü A E D E Beyaz atlı şimdi geçti buradan buradan buradan
Bm D A Bm Elleri elime değmez olaydı Bm D A Bm Gözleri gözümü görmez olaydı Bm D A Bm Bu gönül o gönlü sevmez olaydı A E D E Beyaz atlı şimdi geçti buradan buradan buradan
Bu Biçim
Am G Hiçbir kadın hiçbir erkeği Am G Ve hiçbir erkek hiçbir kadını C G Bu biçim bu biçim sevmedi
Am G Yokluğu ekmeğe katık edip Am G Sevgiyi açlığa eklemedi Dm F Gözyaşlarının hiçbir teki G Am Bu biçim düşmedi
Dm Am Böylesine dolu dolu ağlamadı Dm Am Hiçbir kucakta hiçbir baş Dm F Ve hiçbir elveda bugüne dek G Am Bu biçim söylenmedi
Am G Hiçbir akşam o akşam gibi Am G Kanarcasına batmadı o güneş C G Dm Am Ve hiçbir güneş onları bir daha C G Am Bu biçim bu biçim görmedi
Am G Hiçbir kadın dedimya hiçbir erkeği Am G Ve hiçbir erkek hiçbir kadını C G Am Bu biçim bu biçim sevmedi
Bu Son Olsun
F Dm Bugün sen çok gençsin yavrum Gm C Hayat ümit nese dolu F Dm Mutlu günler vaad ediyor Gm C F Sana yasam ömür boyu Gm Dm Gm Dm Ne yalnizlik ne de yalan üzmesin seni Gm Dm A Dm D7 Dogarken agladi insan bu son olsun bu son Gm Dm A Dm Dogarken agladi insan bu son olsun bu son
--------------------------------------------------------------
Ceviz Ağacı
Am Basim köpük köpük bulut içim disim deniz Am Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parki'nda F E Am Budak budak serham serham ihtiyar bir ceviz F E Am Ne sen bunun farkindasin ne polis farkinda
Am ) Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parki'nda ) 2
Dm E Am ) Ne sen bunun farkindasin ne de polis farkinda ) 2
Am Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parki'nda Am Yapraklarim suda balik gibi kivil kivil F E Am Yapraklarim ipek mendil gibi tiril tiril F E Am Kopariver gözlerinin gülüm yasini sil
Am Yapraklarim ellerimdir tam yüz bin elim var Am Yüz bin elle dokunurum sana Istanbul'a F E Am Yapraklarim gözlerimdir sasarak bakarim F E Am Yüz bin gözle seyrederim seni Istanbul'u F E Am Yüz bin yürek gibi çarpar çarpar yapraklarim
Çok Yorgunum
Am E Am Beni bekleme kaptan Dm F Am Seyir defterini baskasi yazsin F G Am Çinarli kubbeli mavi bir liman G Am Beni o limana çikaramazsin E Am Beni o limana çikaramazsin Am Çok yorgunum E Am Beni bekleme kaptan
---------------------------------------------------------
Deniz Üstü Köpürür
Am C Dm F G Am deniz üstü köpürür hey canım rinanayı rina rina hey Dm F G Am kayığada binsem götürür hey canım hey Am C Dm F G Am benimde bu cihana gelişim hey canım rinanayı rinarina hey Dm F G Am bir güzelden ötürü hey canım hey Am C Dm F G Am deniz üstü yelkenden hey canım rinanayı rina rina hey Dm F G Am ecel geldi erkenden hey canım hey Am C Dm F G Am benimde bu cihandan gidişim hey canım rinanayı rina rina hey Dm F G Am memleket sevdasından hey canım hey hey hey hey hey hey hey
Emrah
Giriş: C - B - C - Am7
Am G Sabahtan uğradım ben bir fidana Am G Dedim mahmur musun, dedi ki yok yok Dm Am Ak ellerin boğum boğum kınalı E Am Dedim bayram mıdır, söyledi yok yok B C Dm yok yok yok yok Am Ak ellerin boğum boğum kınalı E Am Dedim bayram mıdır, söyledi yok G Am yok yok
Am G Dedim inci nedir, dedi dişimdir Am G Dedim kalem nedir oy, dedi kaşımdır Dm Am Dedim ak memeler oy, dedi koynumda E Am Dedim ver öpeyim, söyledi yok yok B C Dm yok yok yok yok Am Dedim ak memeler oy, dedi koynumda E Am Dedim ver öpeyim, söyledi yok G Am yok yok
Hep Kahır
Em Am Em Dur bırak kaynasın kahvenin suyu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Bana boğazı anlat nasıldı
Em Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı Am Yıkanmış kurunur muydu yine o yedi tepe C Em Ana şefkati gibi sıcak güneşte
Em ) İnsanlar gülüyordu de ) ) Trende vapurda otobüste ) Am ) Yalanda olsa hoşuma gidiyor söyle ) >nakarat C ) Hep kahır hep kahır hep kahır hep kahır) Em ) Bıktım be )
Em Am Em Dur bırak kalsın açma televizyonu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Şehirlerin şehrini anlat nasıldı
Em Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp Am Köprüler sarayburnu minareler ve halice C Em Deyiverdim mi bir merhaba gizlice
Nakarat
Em Am Em Dur bırak kımıldama kal biraz öylece ne olur C Am Em Kokun istanbul gibidir C Am Em Gözlerin istanbul gecesi
Em Şimdi gel sarıl sarıl bana kınalım
Gök kubbenin altında orda da beraber Am Çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali C Em Hasretimin çölünde sanki bir pınar gibi
Nakarat
Herkes Gibisin
Dm C A# Dm Gönlümle başbaşa düşündüm demin Dm C A# Dm Artık bir sihirsiz nefes gibisin Dm C A# Dm Şimdi kal içinde bomboş kalbimin C A# C A# Dm Akisleri sönen bir ses gibisin
Am C Am Maziye karışıp sevda yeminim ) Am C A# Am )A*2 Bir anda unuttum seni eminim )
Dm C A# Dm Kalbimde kalbine yok bile kinim ) Dm C A# Am ) Bence artık sen de herkes gibisin )B Dm C A# Am ) Bence artık sen de herkes gibisin )
Hoşgeldin Kadınım
Dm C Dm benim, Hoşgeldin x2 Dm E Yorulmussundur, nasıl etsem de yıkasam ayacaklarını Gm Dm Ne gülsuyum ne gümüş legenim var C Dm C Dm Yorulmussundur, Yorulmussundur
Dm E Susamıssındır, buzlu serbetim yokki ikram edeyim Gm Bb C Dm Susamıssındır, susamıssındır, susamıssıdır
Dm E Acıkmıssındır, sana beyaz keten örtülü sofralar kuramam Gm Dm Memleket gibi esir ve yoksuldur odam C Dm Acıkmışsındır, acıkmissindır
C Dm Hosgeldin kadınım benim hosgeldin Gm Dm Ayagını bastın odama, kırk yıllık beton cayır cimen simdi Gm Dm Güldün güller actı pencerenin demirlerinde Gm Dm Agladın avuclarıma döküldü inciler
Dm E Gönlun gibi zengin, Hürriyet gibi aydınlık oldu odam | Gm Dm x2 Hosgeldin kadınım benim hosgeldin |
C Dm Hosgeldin kadınım benim hosgeldin
-------------------------------------------------------
Islak Islak
Am C G Am Gecenin nemi mi düsmüs gözlerine Am C Am Ne olur islak islak bakma öyle Am Dm C Am Saçini dök sineme derdini söyle Am C G Am Yeter ki ıslak ıslak bakma öyle
Am C Sürerim buluttan tarlalari Dm C G Am Yagmurlar ekerim gögün gögsüne Am C Güneşte demlerim senin çayını Dm C G Am Yüregimden süzer öyle veririm
Am C Dm Ben feleğin şu çarkına çomak Lütfen Argo Kelimelerden Kaçının!!! YÖNETİM Am C Dm Ben feleğin tekerine çomak Lütfen Argo Kelimelerden Kaçının!!! YÖNETİM Am C G Am Yeter ki ıslak ıslak bakma öyle Am C G Am Ne olur ıslak ıslak bakma öyle
Iste Geldik Gidiyoruz
Am Bb Am Bb Bir çiviyi çakar gibi vura vura günlere C C Dm Dm Dört nala gidiyoruz, dört nala gidiyoruz C C Bb Bb Am Bizi bekleyen yere, bizi bekleyen yere
C C Dm Dm Halimize şükran mı isyan mı etmeli F F G G Bütün ömür bir rüyaysa uyanıp kalkmamalı mı Am Am G G Bütün ömür bir rüyaysa, bütün ömür bir rüyaysa F F Am Uyanıp kalkmamalı mı
Dm Dm Am Am İşte geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara Dm Dm Bb Bb Am Eskiden karpuz idik şimdi döndük biz hıyara
Am Bb Am Bb Bir ayvayı dişler gibi ısır ısır ömrümüzü C C Dm Dm Bir girdapta dönüyoruz, bir girdapta dönüyoruz C C Bb Bb Am Yaşamadan günümüzü, yaşamadan günümüzü
C C Dm Dm Deli gibi kutluyoruz yılbaşı doğum günümüzü F F G G Doğuma da ölüme de çiçekler yolluyoruz Am Am G G Sevince de kedere de doğuma da ölüme de F F Am Çiçekler yolluyoruz
--------------------------------------------------------
Kahya Yahya
Em Am Em Am G F Em Diskotegin önünde kahya durmuşum Am G F Em Araba plakasından fallar tutmuşum
Em Am G F-Em İçeri giren sarı kız bana bakmaz ki Em Am G F-Em Baksa bile bana bana benim olmaz ki Am G F Em O kimbilir neyin nesi ben kahya yahya
Şu İstanbul şehrinden neler ummuşum Ummuşum da sadece yutkunmuşum
---------------------------------------------------------- Kendim ettim kendim buldum
Em D C B Em D C B Karadır bu bahtım kara sözüm kar etmiyor yara Em D Em D C B Em D C B Yaktım yüreğimi nara eyvah eyvah eyvah Em Kendim ettim kendim buldum G D Em D C B Em B Fm Fm Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
Fm Eb Db C Fm Eb Db C Bilmez yar gönlümden bilmez akar gözyaşlarım dinmez Fm Eb Fm Eb Db C Fm Eb Db C Bir kere yüzüme gülmez eyvah eyvah eyvah Fm Kendim ettim kendim buldum Ab Eb Fm Eb Db C Fm Fm F#m F#m Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
F#m E D C# F#m E D C# Söylerim sözüm almıyor o yar yüzüme gülmüyor F#m E F#m E D C# F#m E D C# Garip gönlüm bilmiyor eyvah eyvah eyvah F#m Kendim ettim kendim buldum A E F#m E D C# Gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah
Kerkük Zindanı
Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Kerküğün zindanına attılar beni } 2 Am G Em G F Em Mazlumlar sürüsüne kattılar beni kattılar beni ) 2
Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Bir yanım dağladılar ateşle annem } 2 Am G Em G F Em Ne suçum ne günahım yaktılar beni yaktılar beni ) 2
Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Türkmen obalarından göçen anneler } 2 Am G Em G F Ne yuvalar kalmış ne de haneler ne de haneler ) 2
Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Gök kubbeyi sarsar mazlum feryadım } 2 Am G Em G F Em Elbette birgün güler bize seneler bize de seneler )2
Namus Belasi
E B A ) Düstüm mapus damlarina ögüt veren bol olur ) 2 A E B E ) Toplasam o ögütleri burdan köye yol olur ) 2 B A E ) Ana baba baci kardas dar günümde el olur ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas döktügümüz kan bizim ) 2
E B A ) Hep bir halli Turhalliyiz biz bize benzeriz ) 2 A E B E ) Yüz bin kere tövbe eder gene sarap içeriz ) 2 B A E ) At bizim avrat bizim silah bizim san bizim ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas yatariz zindan bizim ) 2 E B A ) Kiz gelinim suna boylum doyamadan biz bize ) 2 A E B E ) Besmeleyle yüzün açip oturmadan diz dize ) 2 B A E ) Almis götürmüsler seni çökertmisler issiza ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas kiydigimiz can bizim ) 2
E B A ) Agam kurban beyim kurban hallarimi eyledim ) 2 A E B E ) Ne bir eksik ne bir fazla hepsi tamam söyledim ) 2 B A E ) Kir kalemi kes cezami yasamayi neyleyim ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas verdigimiz can bizim ) 2
Nöbetçinin Türküsü
Bana yazdigin son mektubun ucunu Bu sefer bilerek yakmamissin Sehre gitmeye karar verdigini söylüyorsun Sen bilirsin Verdigin bu kararin sen farkina varmamissin
( Am G F E ( Nöbette geceleyin ses geliyor daglardan ( Am G F E ( Artik bir dönüsün yok düstügün o yollardan A ( Am G F E ( Yar beni o yar beni illede yar o yar beni ( Am G F E ( Dagdan gelen ses degil mezara yar koyar beni
Am G F E Sehirler güler ama kurt gibi kapar seni Am G F E Hayat güzeldir ama sermaye yapar seni
TEKRAR A
Am G F E Seni affedemem ki çektin gittin yoz oldun Am G F E Sana yar diyemem ki dile düstün söz oldun
TEKRAR A
O Leyli
Am Dm Am Dinleyelim dağ başında figanı E Am Güzelim ne demiş o leyli leyli Dm Am İkimiz de oturalım diz be diz E Am Bir de hu çekelim hu leyli leyli Dm Am Felek çakmağını üstüme çaktı Dm Am Beni bir onulmaz derde bıraktı Dm Am Vücudum kendini ateşe yaktı E Am Yandım ateşine su leyli leyli E Am Yandım ateşine su leyli leyli F Felek çakmağını eğledi çengel G G# Yare varam diyom komuyor engel G F E Ölürsem sevdiğim üstüme sen gel Am Gözün yaşı ile yu leyli leyli E Am Gözün yaşı ile yu leyli leyli Dm Am Daim dilimizde hakkın kelamı Dm Am Uğra dost yanına eyle selamı Dm Am İsmimi sorarsa de Emrah adı E Am Daima aklımızda o leyli leyli
Obur Dünya
Obur Dünya
C C Am-G Karnı büyük,obur dünya.Keder dolu, acı dünya C G Ne gül koydun, ne de gonca, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
C C Am-G Seni okuyup yazanı, Yunus gibi bir ozanı, C G Koskocaman Pir Sultan' ı, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
(C G A (Dünya, dünya, yalan dünya. Karnı büyük, obur dünya, (F Am (Yedin yine doymadın mı ?
C C Am-G Hacı Bektaş Veli' yi, İmam Hasan Hüseyin' i, C G O mübarek Mevlana' yı, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
Tekrar A
C C Am-G Fani kurmuşsun temeli, Bilmem sana ne demeli, C G Koca Mustafa Kemal' i, Yedin gene doymadın mı ? F Am Yedin gene doymadın mı ?
Tekrar A
Oğluma
Am Dm Gam,keder,elem,tasa,dertler,hasret geçer gider elbet, Dm Am Bir merhaba,acı kahve,hatır sorma ve dostluklar yaşar elbet E Am E Am Sımsıkı sev sen sevmeyi ,bazen almadan da vermeyi F E F E Am İstanbul şehri malın olsa,ölümden öteye köy yokya
Am Dm Gün olur devran döner,akar seller,kalır kumlar kavuşuruz, Dm Am Eser yeller,yağar karlar,gelir bahar,açar güller koklaşırız, E Am E Am Sultan süleyman'a kalmamış, hababam dönenen şu dünya, F E F E Am Babanın tapulu malı olsa , kefenin cebinde yer yokya
Dm Am Dm Am Papazın eşeğini kovala dur ,ali'nin külahını veli'ye uydur G F Am Aldat dur aldan,dur oğlum hayat bumudur
Am Dm İşte ağaç,işte deniz,işte toprak,işte hayat budur oğlum Dm Am İşte eller,işte emek,işte ekmek,işte hayat budur oğlum E Am E Am Başını dik tut hiç eğme sen,aklına ve yüreğine güven F E F E Am Çağını bil çağına yakış,güzelliklerle yarış
Resimdeki Göz Yaşları
Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay Dm G Am Lay lay lay lay la lay Am Benden sana son kalan Dm Bir küçük resim simdi B Cevap veremez ama E Aglar yalnizligina
Dm Am Ve iste arta kalan E Am A7 Bir avuç ani simdi Dm Am Koyup da bir basina E Am Birakip gittin beni
Dm Am Sen yalniz degilsin E Am A7 Biliyorum neredesin Dm Am Bu üzerdi beni E Am Yasasaydin ve görseydin
Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay
Sakın Dönme
Am E Madem ki gittin, dönmesen de olur E7 Am Hatta hiç dönmesen, çok daha iyi olur
Dm Am Giderken, beynindeki o gri hücreler E Am Neyi emretti bilemem ki Dm Am Şimdi, ince pişmanlıklar artık fayda getirmez E E7 Am Dedim ya, hiç dönmesen daha iyi olur
F G Am Sakın dönme, sakın dönme F G Am Kalbimdeki bıraktığın yeri yıkma F G Am Gitmek çok kolay, lakin dönmek acıdır E Hatta utanç verici
Am E Yakıştıramam sana ben utançları E7 Am Olsa olsa usançtır yaşadığın Dm Am Usanmasan benden, gider miydin, gider miydin söyle E Am Ama çektin gittin, sakın dönme
Am E Bağışlamak Allah’ın işi E7 Am Seni ben nasıl bağışlayabilirim ki E Yaşım geldi vurdu geçti artık çoktan elliyi Am Sakın ha, sakın ha, sakın ha geri dönme
|