Logo
Yeni mesaj varToplam Mesaj Sayısı: 61891
Yeni mesaj varToplam Konu Sayısı: 5373
Yeni mesaj varToplam Üye Sayısı: 1740
Yeni mesaj varSon üye: victorious
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: fd ile röportaj  (Okunma Sayısı 81 defa)
07 Ağustos 2008, 17:09:11
Üye Adı muratQolik

Üye Grubu Forum Yöneticisi
Rütbe *

| Murat Kekilli Fan Club - www.kekillifan.com |
Cinsiyet Bayan
Nereden BURSA
Durumum:
Mesaj Sayisi 5063
Kisisel Mesaj KaLpiM naSIr ..!!! AmA taŞ deGiL..!!!

Kekillist Puan 57
Iletisim
WWW Offline Offline
« : 07 Ağustos 2008, 17:09:11 »

Biliyoruz ki Tını albümünden bu yana FD ile birliktesiniz, peki ilk tanışmanız nasıl oldu?

1992 yılında Adana’da üniversitede okurken oturduğum evin alt katında Tını elemanları oturuyordu. Onlar vasıtası ile tanıştık.. Sonra ben de Tını’da çalmaya başladım ve o gün bugündür de hep birlikteyiz.

* Okan Ulusoy kimleri dinler? Ne tür müziklerden hoşlanır?

Jazz ve Blues dinlerim. Birkaç senedir Jazz müziği üzerinde çalışıyorum ve dersler alıyorum. Çok keyif alıyorum.Robben Ford, Larry Carlton, Lee Ritenour sevdiğim gitaristlerdir. Biraz da eskiciyim. Pink Floyd, Eagles, Bon Jovi severim...

* Feridun Düzağaç dışında çaldığınız bir grup ya da bir mekân var mı? Orkestra çalışmalarının yanı sıra bireysel çalışmalarınız var mı? Varsa neler?

Arkadaşım Tolga Burkay ile çalışıyorum. Şu sıralar yeni albümü çıkıyor, onun hazırlıkları içerisindeyiz. Zuhal Olcay’ın bazı projelerinde çalıyorum. Gitar çalıp şarkı söylemeyi severim ben. Bazı arkadaş mekanlarında çalıp söylüyorum zaman zaman...

* Feridun Düzağaç'ın dinlemekten en çok keyif aldığınız ve en keyifle çaldığınız parçaları hangileri?

Lavinia, Adı Sevda ve Oysa Ellerin.

* Konser öncesi kendinizi motive ettiğiniz, sahneye hazırladığınız dönemde kendi adınıza veya orkestra olarak yaptığınız bir ön hazırlık var mı?

Sohbet ederiz, yaptığım özel bir şey yok.. Taner elinde gitar, Mert’in elinde bagetler ellerini ısıtırlar...

* Soundchecklerde duyduğumuz kadarıyla gerçekten parçalara yakışan bir sesiniz var, konserin bir bölümünde solo olarak şarkı söylemeyi düşünür müsünüz? Ya da solo albüm gibi bir düşünceniz var mı?

Soundcheck sırasında Feridun’un mikrofon ve monitörlerinin hazırlanması gerekiyor ve o işi de ben yapıyorum.. Konserde şarkı söylemek gibi bir niyetim yok. Feridun isterse herhangi bir sebeple söylerim.Solo albüm işini hiç düşünmedim...

* Sahnede “Çok Geç ve Beni Bırakma” şarkılarında sizi mandolin ile görüyoruz, daha önce bir mandolin deneyiminiz var mıydı? Konserler için mandolin çalmaya hazırlanmak sizin için zorlu bir süreç miydi?

Hayır, daha önce hiç mandolin çalmamıştım. Feridun çalar mısın dedi, denedim oldu sanırım. Çok zorlanmadım çünkü telli bir çalgı. Çok küçük olması biraz zorladı başta ama ona da alıştım...

* Geçtiğimiz albümlerin konserlerinde sizi sadece akustik gitarınız ile görüyorduk, yeni albümün müzikal çeşitliliği ile birlikte sizi elektro gitar,akustik gitar,mandolin gibi birçok enstrüman ile sahnede görüyoruz.Feridun Düzağaç sizi bazı konserlerde “Her bir şeyde Okan Ulusoy” olarak tanıtıyor,Feridun Düzağaç müziğinin çeşitliliği içinde bir gün gerekirse “Ud” çalar mısınız? Bu çeşitliliğin size sağladığı artılar ya da çalma/çalışma temponuza getirdiği zorluklar neler?

Müzisyenlik benim mesleğim ve başka bir uğraşım yok. Dolayısıyla yeni bir enstrüman ile uğraşmak beni zorlamıyor tabi ki, hoşuma gidiyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki, sadece sahnede gerekli parçada çalacak kadar uğraş veriyorum. Çünkü her enstrüman başlıbaşına ayrı bir zorluk taşır. Ben albümde ne çalıyorsa onu çalmaya çalışıyorum...

* Gitar çalmak artık sizin için bir rutin/bir iş haline mi geldi yoksa evinizde de canınız sıkıldığında gitarı elinize aldığınız oluyor mu?

Söylediğim gibi, benim mesleğim bu ve her gün gitar çalışıyorum. Bu hemen hemen her müzisyen için böyledir...

* Müzik dışında hayattan nefes almanızı sağlayan uğraşlarınız var mı?

Bence hayattan nefes almak falan, yok öyle bişey. Hayatı olduğu gibi güzellikleri ile yaşarsan böyle felsefik yaklaşımlara ihtiyaç duymazsın. Zaten nefes alarak yaşıyorsun, nefesi nasıl aldığın önemli. Hayatı yaşar gidersin, güzelliğiyle, bir tebessümle...

* İnternet ile aranız nasıl genelde ne amaçlı kullanırsınız?

Teknoloji ile pek aram olmadığından internetle de pek yoktur. İleişim ve bilgi amaçlı kullanırım interneti.

* Verdiğiniz içten cevaplar için teşekkür ederiz,nice konserlerde güzel tınılarla bir arada olabilmek dileklerimizle…

Teşekkür ederim, Sevgiyle kalın..

RÖPORTAJ HAZIRLAYAN VE GERÇEKLEŞTİREN;

Onur Kale (Onur)
Murat Akgül (mrtkgl)
Bilal Türen (turuncu)

24 Temmuz 2008 - İstanbul

Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa
Rabbine dönüp:
“Benim çok büyük bir derdim var”
deme!
Derdine dönüp:
“Benim çok büyük bir Rabbim var”