|
 |
« : 11 Ağustos 2008, 20:51:05 » |
|
Şımartıldığımda Cansever okurum`
Şarkıcı ve söz yazarı Feridun Düzağaç, mutluluğa dair hiçbir şey yazamadığını belirterek, ``Hayat canımı acıttıkça da yazmaya devam edeceğim. Ancak, şarkı söylemeye fazla ömür biçemiyorum`` dedi.
Düzağaç , Adana Rotary Kulübü `nün ``Meslek Hizmet Ödülü `nü`` almak üzere geldiği memleketi Adana `da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletme okuduğunu, ancak çalıştığı iki işyerinde de mutlu olamadığı için çocukluk hayali olan şarkı sözü yazmaya ve şarkı söylemeye yöneldiğini söyledi. ``Ben sabah 07.00`de kalkıp işe gidip, amirine güleryüz dağıtan birisi olamazdım`` diyen Düzağaç , bir hesapla yola çıkmadığını, bugüne kadar yaşadıklarından gurur duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ``Özellikle gençlerin bana olan sevgisinden gurur duyuyorum, ancak bu sevgi beni asla şımartmayacak. Hayat beni şımarttığı zaman gidip Edip Cansever `i okur, ağzımın payını alırım. Ben bu yola gözü kara çıktım, hiçbir şey planlamadım. Şarkı söyleyip yazmaktan başka tutkum yoktu. Bir 9 yılım macera olarak geçti. Çok sıkıntılı günler yaşadım, ancak geldiğim noktadan memnun. Çok daha büyük heveslerim de yok. Sahip olduğumu hissettiğim sevgi bana yetiyor.`` Düzağaç , iyi şarkı söylediğini ve iyi yazdığını iddia etmediğini vurgulayarak, ``Ama, yazdığım şeylerin samimiyetini asla sorgulamadım, sorgulanmasına da izin vermem. Yazdıklarımda hep hüzün olduğu söyleniyor, bu doğru, ancak ben mutluluğa dair hiçbir şey yazamıyorum. Bu bir yeteneksizlik ya da tarz olabilir. Acı çektiğim zamanlarda daha rahat yazıyorum`` diye konuştu. Birilerini taklit etmeyi sevmediğini, ancak Fikret Kızılok `u model gördüğünü anlatan Düzağaç , onun hiçbir zaman çok büyük kitlelere hitap etmediğini, ancak gelmiş geçmiş en prestijli şarkıcı olduğunu ifade etti, Düzağaç , babası adına da bir şarkı yaptığını, bazen de hayatının fotoğrafını çekerek yazdığını, en büyük gücü de gençlerden aldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ``Üzülerek belirtmek isterim ki gençlerimiz mutlu değil. Gençlerin büyük bölümü mutsuz ve gözleri yurt dışında. Bunun nedeni televole kültürü. Oradaki pırıltılı yaşama özenti var. Bu da bazen o gençleri yanlış yollara itebiliyor. Bugün, iki de bir kadınları aşağılayan demeçler veren bir kadın, en sevilen sanatçı. Gençlere iyi örnek olmadığına inandığım bir erkek şarkıcı ise en popüler olanlar arasında. Bunlara çok üzülüyorum.``
12.03.2005 AA-Haber 7
|