Logo
Yeni mesaj varToplam Mesaj Sayısı: 61756
Yeni mesaj varToplam Konu Sayısı: 5337
Yeni mesaj varToplam Üye Sayısı: 1736
Yeni mesaj varSon üye: roninsa
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Avrasya Tv Röportajı...  (Okunma Sayısı 750 defa)
12 Şubat 2007, 10:15:12
Üye Adı C€M K€Kͦ¦Í

Üye Grubu Yönetici
Rütbe *

| Murat Kekilli Fan Club - www.kekillifan.com |
Cinsiyet Bay
Nereden karaman
Durumum:
Mesaj Sayisi 90
Kisisel Mesaj C€M K€Kͦ¦Í Bir Gün Toprak Olur...

Kekillist Puan 11
Iletisim
WWW Offline Offline
« : 12 Şubat 2007, 10:15:12 »

MURAT KEKİLLİ ART AVRASYA TV’DE
MURAT İNCE İLE BİR NEFESTİR YAŞAM PROGRAMININ
01 ŞUBAT 2007 TARİHİNİN ÖZEL KONUĞUYDU

Muhteşem haftalar birbiri ardına geçip gidiyor. Her hafta birbirinden kıymetli ünlü konukları ağırlıyoruz bir nefeslik yaşamın içerisinde. Bu haftada sevgili Murat Kekilli’yi ağırladık… Programı stüdyoda ve ekranları başında izleyen herkes müziğin ve şiirin gerçek buluşması bu kadar güzel olabilir kanaatindeydi… Öyle ki, gelen mesajlar ve elektronik postalar bir şekilde bu mevzuuyu tescilliyordu…
18 Nisan 1968 Adana doğumlu olan Murat Kekilli, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde bitirmiş. Zor zamanlardan gelen sanatçı, çocukluğunda hep çalışmış. Kimi zaman pamuk, kimi zaman karpuz tarlalarında günleri geçirmiş. Hatta çocukluğuna ilişkin bir soruya bakın nasıl cevap veriyor. “Bizim zamanımızda İGS giyimden giyinmek çok zordu” peki onun yerine ne vardı?.. “BGS giyim yani bit pazarı giyim sanayi” bu ilginç olayı esprili bir dille anlatan sanatçı “babam bir gün lacivert bir takım almıştı, okula gittiğimde arkadaşlarım vaay, İGS’den mi?.. diye sorunca, hayır dedim BGS’den” Sevgili Kekilli verdiği bu enteresan cevapla Kemal Sunal Sahnesini dolduran yüzlerce seyirciyi gülmekten kırdı geçirdi. Tabi programı sunan bendeniz perme perişan…Halen avurtlarım ağrıyor…
Müzik hayatına ilk olarak piyano ile başlayan sanatçı bir Barış Manço hayranı. Kimlerden en çok etkilendiğini sorduğumuzda hiç düşünmeden bir biri ardına söylüyor isimleri “Cem Karaca, Moğollar, Üç Hürel, Pink Floyd, Chris De Burg, Bob Marley gibi başarılı grup ve sanatçılardan zaman zaman etkilendiğim olmuştur.” 1992-1993 yıllarında Adana devlet konservatuar sınavlarını kazanan ve bir yıl kadar devam edip ayrılan Murat Kekilli, 1994’de İstanbul’a gelir. İstanbul’a geldiğinizde ilk olarak kimle çalıştınız? “Varolan bir grupla çalışmaya başladım ve bu ekibe ilk grubumuzun ismi olan Kilikyalılar adını verdim. Bugün bu grupta çok ünlü isimler İstanbul’da yaşıyor” yanıtını verir…
Peki daha sonra neler oldu?.. “1996'da YOLCULAR grubu ile çalışmaya başladım Yolcular benim ikinci kez çalıştığım bir ekip. Uzun uğraşlar neticesinde “eşek gözlüm” albümünü çıkarttık. Albüm istenilen yere gelmediği düşüncesi ile firma bizimle çalışmayı kesti. Bizde Boğaziçi müzik ile anlaşıp 1999'da “Bu Akşam Ölürüm” adlı albümü ardına 2001'in şubat ayında YEDİ-ALTI isimli çalışmamızı, 2004 de AVARA’YI hayata geçirip nihayet 2006 yılında da Bir Ahir Zaman dedik”…
Ahir Zaman ve Bu akşam ölürüm hayatınızda iki farklı dönem… “Evet bu akşam ölürüm ile ilgili bir çok intiharın failiymişim gibi gösterildim” Yok ben o konuda pek konuşmak istemiyorum. Ahir Zaman isimli şarkınız ve albümünüz hakkında bir çok olumlu olumsuz tepkiler aldınız. Belki bilerek yaptınız, hiç çekinmediniz mi medyadan? Çünkü Bu Akşam Ölürüm’de bir çok haksız itama maruz kalmıştınız?..
“Valla ben Allahı’nı çok seven biriyim. Birçok yabancı sanatçı İncil’den ayetler okudu. Ben kitabımdan, dinimden mi utanacağım. Ne var bunda. Bence çok güzel oldu.” Yine salonda alkışlar koptu, Kekilli’nin bu sert duruşuna karşı.
Hümanist bir düşünceye hakim olan sanatçı bir yurtsever. Bu toprakları çok seviyor. Ve “ben topraktan geldim, Yörük bir yaşantım var. Suyla toprakla uğraşmak son derece beni mutlu ediyor. Bu yüzden uzun zaman Tekir yaylasında yaşadım. Orada huzur var. Madde yok, maneviyat var. Ben doğayla iç içe yaşamayı çok seviyorum.” Açıklamalarını yaptı.
Gece Murat İnce şiiri ve bir düz yazısıyla başladı. Grup Akarsu’nun eşlik ettiği programda ünlü sanatçı Kekilli birbirinden güzel(AVARA, AYRILIK, TURNALAR, DAĞLAR, AHİR ZAMAN, BU AKŞAM ÖLÜRÜM, AYRILIK VAKTİ) eserlerini seslendirdi. Zaman zaman durgun olan sanatçı hatta bir ara Murat İnce’ye “ya bugün anneler günümü” “hayır” dedi Murat İnce ve “bizim programımızın bir misyonu var, kadına şiddete hayır diyoruz, kadına saygı sevgi ve tabi ki çıkış noktam annem. Hal böyle olunca anne ve kadın şiirleri bu programın vazgeçilmezleri arasında oluyor…”dedi.
Bir Nefestir Yaşam’ın içinde neler yoktu ki… Birkaç tanesini sayarsak eğer; Kekilli seyirciye “Yeter olsun yeter olsun o kızıl saçlarını çözen benden beter olsun” deyip seyirciden “Amin” cevabını aldıktan sonra “beni dünyada AVARA eden bin beter olsun” yine “Amin”…. dedirtti.. Bir başka an hep birlikte “Bu akşam ölürüm” şarkısının söylenmesiydi…Unutmadan Kekilli “Ahir Zaman”isimli şarkısını ilk kez bir Tv programında okudu. Programda rahmetli Barış Manço “Turnalar ve Dağlar Dağlar”şarkılarıyla anıldı. Diğer taraftan yeni ekip Grup Akarsu, çok başarılı bir performans gösterdi. Grubun solisti Yaşar, Murat İnce’nin, şair Selçuk Uzman’ın “Anne” isimli şiirini okumasının ardına, kendi bestesi olan “Anne” isimli şarkısını söylemesi geceye farklı bir hüzün kattı.
Programdan sonra muhabbet Gölbaşı İncek yolu 6.km bulunan Yonca Bistro’da şömine başında uzadı gitti… Neler yoktu ki orada. Türkü, şarkı, şiir ve tabi ki koyu bir sohbet… Bir tanesini hemen paylaşayım…
Murat Kekilli açıklıyor Murat İnce’ye “Valla ben bu programı beğenmeseydim çeker giderdim. Yani programın tam ortasında ya da başında sonunda fark etmezdi benim için. Hatta geçen Mehmet Ali Erbil’in programını bıraktım… Bir kere seyirciye ve sahneye bakıp çıktım gittim. Nedeni çok basitti, seviye sıfır hocam. Allah sizi var etsin çok güzel, çok özel bir program. Sizi daha iyi yerlerde göreceğimden eminim…” Murat İnce ; mutlu olduğunu söylüyor sevgili dostlar. Alakanız onu ve Bir Nefestir Yaşam ekibini ziyadesiyle mutlu ediyor… Bu haftalıkta bu kadar…Haftaya ünlü sanatçı EGE ile sohbetimize kadar şimdilik hoşça kalın…
Sevgiyle… Sevgili Murat İNCE'ye TEŞEKKÜRLER... 

13 Şubat 2007, 13:22:45
Üye Adı harbi_kız_903

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden iS"xx"anbull!!
Durumum:
Mesaj Sayisi 3733
Kisisel Mesaj ö£ümün€ karTaL ' !!..

Kekillist Puan 53
Iletisim
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2007, 13:22:45 »

süpersinnnn tşklerrrr

LaNeTlEnMiŞ bU ŞeHiR iStAnBuL BiLe DüŞmAn oLmUş BaNa, XaŞaNmAz aRtIk BuRaLaRdA SoN SöZüM SaNa eLwEdA..!

BEŞİKTAŞ'ım
ekmeğim suxum aşııımmm
kapanMasın çarşıııııııı
axırmasınLar bu aşkıııııııııııııııı
çarşıxLa doğduk
çarşıxLa öLürüüzzz
gerekirse aLaxına xürürüzzzzz
gücü xetmes kimsenin
bizi kapatMaxa
aLnımızın terixLe geLdik biz BURALARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--ßEŞİKTAŞŞŞ-TAŞŞŞŞŞ- BİTMEZ BU AŞKKKK--
     ЖÇARŞIıIıı FeShediLmexe karşIıIЖ

╔╗ ♥
║║╔═╦╦╦═╗
║╚╣║║║║╩╣
╚═╩═╩═╩═╝
20 Şubat 2007, 21:58:28
Üye Adı deniz

Üye Grubu Kekillist Adayı
Rütbe *

Durumum:
Mesaj Sayisi 6
Kekillist Puan 1
Iletisim
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2007, 21:58:28 »

bencede süpersin
10 Mart 2007, 05:02:10
Üye Adı Anarchist

Üye Grubu Yönetici
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden Oturduğum Yerden..!!!
Durumum:
Mesaj Sayisi 808
Kisisel Mesaj [Depresif MaNYaH]

Kekillist Puan 37
Iletisim
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2007, 05:02:10 »

emeğine sağlık

Ruhun doymaz geceler kalmış üstüne
Gönlün olmaz korkma
Sevgin olmaz denesen de bile bile
Ömrün olmaz korkma

Çırpındıkça batarsın bataklığa
Kurtaran kalmaz unuttuğun dışında
Ellerin buz olur, ayakların çivi
Isıtmazlar dokunsalar da

Bedenin kalsın, ruhun inansın
Severim sandım, yine aldandın

Ruhun duymaz seneler geçmiş üstüne
Gönlün olmaz hala
Sevgin dolmaz “yine” desen de kendine
Saygın olmaz korkma
03 Aralık 2007, 17:54:10
Üye Adı nari

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden VIRAN-=sehir-=67=-=Nederland=-
Durumum:
Mesaj Sayisi 3331
Kisisel Mesaj yandi bu yurek

Kekillist Puan 24
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2007, 17:54:10 »

TSK LER PAYLASTIYIN ICIN
23 Temmuz 2008, 20:16:39
Üye Adı muratQolik

Üye Grubu Forum Yöneticisi
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden BURSA
Durumum:
Mesaj Sayisi 5063
Kisisel Mesaj KaLpiM naSIr ..!!! AmA taŞ deGiL..!!!

Kekillist Puan 57
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2008, 20:16:39 »

saolsınn cem  Gülen

Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa
Rabbine dönüp:
“Benim çok büyük bir derdim var”
deme!
Derdine dönüp:
“Benim çok büyük bir Rabbim var”
de!
09 Ağustos 2008, 18:32:18
Üye Adı emre can

Üye Grubu Harbi Kekillist
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden $YOZG@T$
Durumum:
Mesaj Sayisi 989
Kisisel Mesaj Alttaki Dünyaya Tıkla...........

Kekillist Puan 4
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2008, 18:32:18 »

saol cem aga

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: