Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Murat Kekilli FAN Club > Murat Kekilli > Hakkında... > Metallica da İncil`den okuyor

Su an bu konuyu goruntuleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Metallica da İncil`den okuyor
Cevap SayisiCevap Sayisi: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 288 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Metallica da İncil`den okuyor  (Okunma Sayısı 288 defa)
16 Ocak 2008, 17:53:57
Üye Adı Burak Kekilli

Üye Grubu Yönetici
Rütbe *

| WwW.KeKiLLiFaN.CoM | Alayına İsyan İnadına Murat KeKiLLi |
Cinsiyet Bay
Nereden YOZGAT
Durumum:
Kayıt Tarihi 01 Ocak 2007, 00:00:00
Mesaj Sayısı 1085
Kişisel Mesaj burak@kekillifan.com

Kekillist Puan 51
İletişim
WWW Offline Offline
« :»

`Metallica da İncil`den okuyor`

`Bu Akşam Ölürüm` şarkısıyla bir dönem büyük çıkış yakalayan rockçı Murat Kekilli üç yıl aradan sonra çıkardığı `Bir Ahir Zaman` albümüyle tekrar geri döndü

`Bu Akşam Ölürüm` şarkısıyla bir dönem büyük çıkış yakalayan rockçı Murat Kekilli üç yıl aradan sonra çıkardığı `Bir Ahir Zaman ` albümüyle tekrar geri döndü20.10.2006Albüme adını veren `Bir Ahir Zaman ` şarkısında Kuran -ı Kerim `den iki ayet okuyunca yankı uyandıran Kekilli `Metellica veya Iron Maiden gibi gruplar şarkılarında İncil okuyorlar. Ben o şarkıları dinledim. Kendi kitabımdan mı utanacağım`sözleriyle tepkilere karşılık verdi.

Albümü geçtiğimiz yıl tamamlandığını anlatan genç müzisyen `Geçen yıl hazır gibi gözüküyordu fakat bir takım aksilikler oldu. Elimizden olmayan şeyler. Adım attığımızda aksilikler oluyordu benim belim sakatlandı, mikser yandı`diyerek şansızlıktan yakındı.

Şarkıdaki şiir ile Kuran `daki ayetler örtüşüyor

Kuran `ı Kerim `den iki ayetin yer aldığı şarkıdan sonra olumsuz tepkiler aldığını da sözlerine ekleyen Kekilli `Fusulet`in 30`ncu ayeti. Anlamını bilmiyordum şiir olarak okuduk. Herkes duygulanmış tüylerimiz diken diken oldu. İmamı aradık böyle bir şey var diye o da bilmiyormuş. Orhan Pamuk gibi adamları okuruz da bir türlü Kuran `ı indirmeyiz yerinden. Biz baktık anlamına ve bulduk. `İnsanlar Allah `a söz verdiler. Biz de melekleri onlara şahit kıldık`diyor ayette. Oturduk biz bunları düşünmeye başladık. Ne için söz vermiş olabiliriz dedik. İyi insan olmak için yalan söylememek için söz vermiş olabiliriz. Savaş çıkarmamak için, Bush gibi olmamak için söz vermiş olabiliriz. Şarkı zaten savaşları, cinayetleri, soygunları anlatıyor. Ayette böyle diyor. Hemen devam ettik. Vel Asr diye bir ayet bulduk. Bence inan ve seven insanlar için bu dünya cehennem . Kötü insanlar için bu dünya cennet. Şu anda iyi tepkiler yanı sıra kötü tepkiler de geliyor nasıl ayet okursun kimden bu yetkiyi aldın diye. Metellica veya Iron Maiden gibi gruplar İncil okuyorlar. Ben o şarkıları dinledim. Kendi kitabımdan mı utanacağım`diye konuştu.

Kitlemi daralttım

Müzik sektöründe yıldızını parlattığı `Bu Akşam Ölürüm` şarkısından sonra farklı değişimler yaşadığını anlatan Kekilli `Şunu söylemeye çalıştım çok fazla kitlemiz olduğu zaman deforme oluyorduk. Bir gün yolda yürüken kızın bir tanesi `Ne yaptın sen lan bizimdin herkesin oldun` dedi. İlginç geldi bana. O ve onun gibi düşünenlere hak vermeye başladım. Kitlemi yavaş yavaş daraltmaya, entelektüel duruşu olan insanlar kalsın istedim. Çünkü dolandırıcısı da soyguncusu da seni dinliyor. O insanlarla ne paylaşabileceğimi düşündüm ama bir şey yok bulamadım` diye konuştu.

Batı, Doğu`nun özgürlüğünü elinden alıyor

Kekilli , albüme adını veren şarkının hikayesini ise `Ahir Zaman son zamanı anlatıyor. Ne kadar süreceğini bilemeyiz. Geniş bir kavram bu herkes için. Dünyada savaşlar Batılı devletler bölgeye askerini gönderiyor barış için bir sürü insan hayatını kaybediyor. Oraya başka şeyler için geliniyor ve yalan söyleniyor. Ahir Zaman bununla kalmıyor. Batı diye tabir edilen tüm devletler hep Doğu`yu sömürüyorlar. Bence Japonya `dan başlayıp Edirne Kapıkule `ye kadar her yer benim için doğudur. Hep burada çocuklar için ölüm var. Batı`da hiç öyle bir şey olmaz. Doğu, Ahir zamandır aslında. Batı, Doğu`nun özgürlüğünü alıyor. Onun için bu albümün adını Ahir Zaman koyduk`sözleriyle dile getirdi.

Burak Kekilli'in Imzasi

Döndüm yedi kere kendi üzerime

Sekizi de dön dönebilirsen...

http://www.facebook.com/pages/Murat-Kekilli/45992377576

'Ya hep beraber cennete gireceğiz, ya da dünyayı cehenneme çevireceğiz.' Murat kekilli
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Metallica da İncil`den okuyor
« Posted on: 12 Ekim 2008, 13:30:44 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Metallica da İncil`den okuyor oyunları, Metallica da İncil`den okuyor programı, Metallica da İncil`den okuyor oyunu indir, Metallica da İncil`den okuyor program yükle, Metallica da İncil`den okuyor download, Metallica da İncil`den okuyor hikayeleri, Metallica da İncil`den okuyor resimleri, Metallica da İncil`den okuyor haber, Metallica da İncil`den okuyor yükle, Metallica da İncil`den okuyor videosu, Metallica da İncil`den okuyor msn eklentisi, şarkı sözleri
16 Ocak 2008, 19:40:37
Üye Adı nari

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden VIRAN-=sehir-=67=-=Nederland=-
Durumum:
Kayıt Tarihi 03 Aralık 2007, 14:18:09
Mesaj Sayısı 3243
Kişisel Mesaj yandi bu yurek

Kekillist Puan 24
İletişim
WWW Online Online
« Yanıtla #1 :»

guzel bi yazi  tsk paylastiyin  icn
nari'in Imzasi

ஐ๑  Ҳ̸ [̲̅][̅M][][̲̅K][̲̅]Ҳ̸-[̲̅N][̲̅A][̲̅R][̅i]   ஐ๑ஐ๑  Ҳ̸ [̲̅][̅M][][̲̅K][̲̅]Ҳ̸-[̲̅N][̲̅A][̲̅R][̅i]   ஐ๑ஐ๑  Ҳ̸ [̲̅][̅M][][̲̅K][̲̅]Ҳ̸-[̲̅N][̲̅A][̲̅R][̅i]   ஐ๑
28 Ocak 2008, 22:16:44
Üye Adı firari88

Üye Grubu Harbi Kekillist
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden ankara
Durumum:
Kayıt Tarihi 28 Kasım 2007, 18:59:02
Mesaj Sayısı 942
Kişisel Mesaj etikete gerek yok.eskiler tanır bizi.

Kekillist Puan 33
İletişim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #2 :»

çook doğru konuşmuş valla sonuna kadar katılıyorum özellikle orhan pamuk kısmına
saol burak
firari88'in Imzasi

.........................uykum FİRARİ,gecem FİRARİ
ben FİRARİ bu saatte..............
05 Şubat 2008, 10:43:04
Üye Adı betül

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden çorum
Durumum:
Kayıt Tarihi 18 Aralık 2007, 17:58:48
Mesaj Sayısı 1113
Kişisel Mesaj ÇORUM İL TEMSİLCİSİ

Kekillist Puan 25
İletişim
« Yanıtla #3 :»

evet firari bende senn sölediklerine katılıyorum.murat abide çok güzel sölemiş herşeyi.saol burak
betül'in Imzasi

09 Şubat 2008, 19:40:07
Üye Adı ahmeteren87

Üye Grubu Kekillist Adayı
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden Yozgat
Durumum:
Kayıt Tarihi 09 Şubat 2008, 18:57:06
Mesaj Sayısı 12
Kişisel Mesaj Tokio Hotel Hayranı

Kekillist Puan 1
İletişim
« Yanıtla #4 :»

tşkler
ahmeteren87'in Imzasi

Tokio Hotel:Zimmer 483 And Scream
09 Şubat 2008, 19:49:43
Üye Adı emre can

Üye Grubu Harbi Kekillist
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden $YOZG@T$
Durumum:
Kayıt Tarihi 30 Aralık 2007, 12:32:41
Mesaj Sayısı 988
Kişisel Mesaj Alttaki Dünyaya Tıkla...........

Kekillist Puan 4
İletişim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #5 :»

yav harikasın ahmet
emre can'in Imzasi

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map|Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

Google ve orumceklerin son ziyareti 10 Ekim 2008, 11:44:13

Murat Kekilli FAN Club
Hosgeldiniz
Hala Üye degilmisiniz?
Üye olmak için tiklayin