Logo
Yeni mesaj varToplam Mesaj Sayısı: 61756
Yeni mesaj varToplam Konu Sayısı: 5337
Yeni mesaj varToplam Üye Sayısı: 1736
Yeni mesaj varSon üye: roninsa
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Metallica da İncil`den okuyor  (Okunma Sayısı 381 defa)
16 Ocak 2008, 17:53:57
Üye Adı Burak Kekilli

Üye Grubu Yönetici
Rütbe *

| Murat Kekilli Fan Club - www.kekillifan.com |
Cinsiyet Bay
Nereden YOZGAT
Durumum:
Mesaj Sayisi 1177
Kisisel Mesaj BURcu & BURak

Kekillist Puan 60
Iletisim
WWW Online Online
« : 16 Ocak 2008, 17:53:57 »

`Metallica da İncil`den okuyor`

`Bu Akşam Ölürüm` şarkısıyla bir dönem büyük çıkış yakalayan rockçı Murat Kekilli üç yıl aradan sonra çıkardığı `Bir Ahir Zaman` albümüyle tekrar geri döndü

`Bu Akşam Ölürüm` şarkısıyla bir dönem büyük çıkış yakalayan rockçı Murat Kekilli üç yıl aradan sonra çıkardığı `Bir Ahir Zaman ` albümüyle tekrar geri döndü20.10.2006Albüme adını veren `Bir Ahir Zaman ` şarkısında Kuran -ı Kerim `den iki ayet okuyunca yankı uyandıran Kekilli `Metellica veya Iron Maiden gibi gruplar şarkılarında İncil okuyorlar. Ben o şarkıları dinledim. Kendi kitabımdan mı utanacağım`sözleriyle tepkilere karşılık verdi.

Albümü geçtiğimiz yıl tamamlandığını anlatan genç müzisyen `Geçen yıl hazır gibi gözüküyordu fakat bir takım aksilikler oldu. Elimizden olmayan şeyler. Adım attığımızda aksilikler oluyordu benim belim sakatlandı, mikser yandı`diyerek şansızlıktan yakındı.

Şarkıdaki şiir ile Kuran `daki ayetler örtüşüyor

Kuran `ı Kerim `den iki ayetin yer aldığı şarkıdan sonra olumsuz tepkiler aldığını da sözlerine ekleyen Kekilli `Fusulet`in 30`ncu ayeti. Anlamını bilmiyordum şiir olarak okuduk. Herkes duygulanmış tüylerimiz diken diken oldu. İmamı aradık böyle bir şey var diye o da bilmiyormuş. Orhan Pamuk gibi adamları okuruz da bir türlü Kuran `ı indirmeyiz yerinden. Biz baktık anlamına ve bulduk. `İnsanlar Allah `a söz verdiler. Biz de melekleri onlara şahit kıldık`diyor ayette. Oturduk biz bunları düşünmeye başladık. Ne için söz vermiş olabiliriz dedik. İyi insan olmak için yalan söylememek için söz vermiş olabiliriz. Savaş çıkarmamak için, Bush gibi olmamak için söz vermiş olabiliriz. Şarkı zaten savaşları, cinayetleri, soygunları anlatıyor. Ayette böyle diyor. Hemen devam ettik. Vel Asr diye bir ayet bulduk. Bence inan ve seven insanlar için bu dünya cehennem . Kötü insanlar için bu dünya cennet. Şu anda iyi tepkiler yanı sıra kötü tepkiler de geliyor nasıl ayet okursun kimden bu yetkiyi aldın diye. Metellica veya Iron Maiden gibi gruplar İncil okuyorlar. Ben o şarkıları dinledim. Kendi kitabımdan mı utanacağım`diye konuştu.

Kitlemi daralttım

Müzik sektöründe yıldızını parlattığı `Bu Akşam Ölürüm` şarkısından sonra farklı değişimler yaşadığını anlatan Kekilli `Şunu söylemeye çalıştım çok fazla kitlemiz olduğu zaman deforme oluyorduk. Bir gün yolda yürüken kızın bir tanesi `Ne yaptın sen lan bizimdin herkesin oldun` dedi. İlginç geldi bana. O ve onun gibi düşünenlere hak vermeye başladım. Kitlemi yavaş yavaş daraltmaya, entelektüel duruşu olan insanlar kalsın istedim. Çünkü dolandırıcısı da soyguncusu da seni dinliyor. O insanlarla ne paylaşabileceğimi düşündüm ama bir şey yok bulamadım` diye konuştu.

Batı, Doğu`nun özgürlüğünü elinden alıyor

Kekilli , albüme adını veren şarkının hikayesini ise `Ahir Zaman son zamanı anlatıyor. Ne kadar süreceğini bilemeyiz. Geniş bir kavram bu herkes için. Dünyada savaşlar Batılı devletler bölgeye askerini gönderiyor barış için bir sürü insan hayatını kaybediyor. Oraya başka şeyler için geliniyor ve yalan söyleniyor. Ahir Zaman bununla kalmıyor. Batı diye tabir edilen tüm devletler hep Doğu`yu sömürüyorlar. Bence Japonya `dan başlayıp Edirne Kapıkule `ye kadar her yer benim için doğudur. Hep burada çocuklar için ölüm var. Batı`da hiç öyle bir şey olmaz. Doğu, Ahir zamandır aslında. Batı, Doğu`nun özgürlüğünü alıyor. Onun için bu albümün adını Ahir Zaman koyduk`sözleriyle dile getirdi.

Döndüm yedi kere kendi üzerime

Sekizi de dön dönebilirsen...

http://www.facebook.com/pages/Murat-Kekilli/45992377576

'Ya hep beraber cennete gireceğiz, ya da dünyayı cehenneme çevireceğiz.' Murat kekilli

Herkes birbirini sevecek diye bir şey yok elbette.Yada herkesi kendime hayran bırakma kaygılarım...Beni sevseniz de sevmeseniz de Muratlığımdan bir şey kaybetmem ama ben görmediğim ve bilmediklerimde dahil olmak üzere herkesi ve her şeyi sevebilirim.Ona birazcık benzediğimi bileyim bu yeter.
16 Ocak 2008, 19:40:37
Üye Adı nari

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden VIRAN-=sehir-=67=-=Nederland=-
Durumum:
Mesaj Sayisi 3331
Kisisel Mesaj yandi bu yurek

Kekillist Puan 24
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2008, 19:40:37 »

guzel bi yazi  tsk paylastiyin  icn
28 Ocak 2008, 22:16:44
Üye Adı firari88

Üye Grubu Harbi Kekillist
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden ankara
Durumum:
Mesaj Sayisi 942
Kisisel Mesaj etikete gerek yok.eskiler tanır bizi.

Kekillist Puan 15
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2008, 22:16:44 »

çook doğru konuşmuş valla sonuna kadar katılıyorum özellikle orhan pamuk kısmına
saol burak

.........................uykum FİRARİ,gecem FİRARİ
ben FİRARİ bu saatte..............
05 Şubat 2008, 10:43:04
Üye Adı burcu

Üye Grubu Süper Moderatör
Rütbe *

Cinsiyet Bayan
Nereden çorum
Durumum:
Mesaj Sayisi 1139
Kisisel Mesaj BURAK&BURCU

Kekillist Puan 30
Iletisim
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2008, 10:43:04 »

evet firari bende senn sölediklerine katılıyorum.murat abide çok güzel sölemiş herşeyi.saol burak

Bilmecede bilinmeyen  sözlerimdin sen,eskittiğim bu şehirde serabım oldun....
09 Şubat 2008, 19:40:07
Üye Adı ahmeteren87

Üye Grubu Kekillist Adayı
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden Yozgat
Durumum:
Mesaj Sayisi 12
Kisisel Mesaj Tokio Hotel Hayranı

Kekillist Puan 1
Iletisim
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2008, 19:40:07 »

tşkler

Tokio Hotel:Zimmer 483 And Scream
09 Şubat 2008, 19:49:43
Üye Adı emre can

Üye Grubu Harbi Kekillist
Rütbe *

Cinsiyet Bay
Nereden $YOZG@T$
Durumum:
Mesaj Sayisi 989
Kisisel Mesaj Alttaki Dünyaya Tıkla...........

Kekillist Puan 4
Iletisim
WWW Offline Offline
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2008, 19:49:43 »

yav harikasın ahmet

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: