|
 |
« : 16 Haziran 2008, 19:19:47 » |
|
BARIŞ TÜRKÜLERİ DOĞURMUŞTU BENİ
Kaç bin yıl oldu hatırlamıyorum. Ama annemin serin kucağında tanışmıştım ilk ağıtlarla. Ve bu ağıtların hep çocukluğumda kalacağını sanıyordum . Yanılmışım.. Nerden bilebilirdim ki hayatımında sonradan bir ağıt olacağını DERE BOYLARINDA Kİ KAVAKLARA DOKUNMUŞTUM HEP. Yerel ozanlarla bellemişim ilk hoşgörüyü, sabrı ve Çukurova'yı O ozanlar tanıştırmış beni kitapların sıcak yüzüyle , ilk maviyle . Ya! bir şey soracağım . KEKİLLİYİ tanırmısınız? Canım , bu akşam ölürüm. Beni kimse tutamaz.bir uçurum gibi düşerim gözlerinden . Beni ölüm bile anlamaz diyen yokmu ? VAY BE!.. Şu işe bak!.. Hangi dili kullanmalı anlaşılmak için bilmem ki!..Yani barışın ölmesimi gerekiyordu anlaşılmak için . Cem de bir ışık değilmiydi geleceğimize Ya moğal , Edip , Hüreller Yoksa ellerimizdemi hür değildi beynimiz gibi ? Onun içimi anlaşılamıyorduk bu kadar AH! AH!.. BU GECE AKLIMA GELMEYECEKTİN .Merak adıyorum; Bir akşam üstü ansızın çıkıp gelse şu Murat KEKİLLİ , Hatta yanında ağıtlarını ve YOLCULARINI da getirse , yari varmıdır ki sofranızda ? Bir iki acizane mırıldansa kulağınıza, yeri varmı acep ruhunuzda? Esmerliği her ne kadar sonradan bile olsa severmisiniz KEKİLLİ’ Yİ TOPRAĞIN DOSYLUĞUYLA
Öyle ya yıllardır üstümde biriken çaresizlik bulutlarını bir bir kaldıran Celal Bağlan, Yusuf Akpınar, Mustafa Uğur’a ilk rock denemesine rağmen müthiş bir çalışma çıkaran aranjör Kerem Ökten’e, yaşantımın başka boyutkarında ki güzele, Ayşegül’e Unkapanının Sevgilisi Cengiz Özhan’a ve çocukluğumdan beri “ ACABA YAKINDAN NASIL GÖRÜNÜYOR” dediğim yapımcım Sn. Ferdi Tayfur’a ve bu kasette emeği geçenlere... Teşekkürler Ey albüm!
Benden önce geçenlerin ellerinden öp benim öptüğüm gibi. Barış'ın , Cem'in ve Fikret'in ellerinden öp geçerken Cahit'e uğra Erkin'e ve Edip'ehürmet et benim için Ve Mustafa Kaya'ya , Murat Çelik'edüşlerimden bahset İ. Hakkı Aydar'a Perihan abla'ya saygılarımı sun Ozan Oskay'a , Ahmet Koç , Erol Aksülün'e şükranlarımı ilet ve kainatın en güzeline alnını uzat korkmadan sevgimle.
MURAT KEKİLLİ ve SON DURAK M.V Recep Garibe, Murat Emre, Murat Henoğlu, Rıza Ayer, ve H. İbrahim Şenol’a yürekten, Dr. Celali Açar ve Dr. Eyüp Akkaya’ya, Ali Özdemire, candan aranjörüm dostum Ahmet Koç’a albüme çalan dostlarıma gönülden, Ozan Oskay’a, Erol Aksülün’e, Mehmet Söğütoğlu’na, Kemal ve Mustafa Kekeva’ya Fuyzullah Altınkaynak’a, Ugur Yalçınkaya’ya ve Fuat Kuş’a ve Neptün Alp Baba’ya (kıymetini bil), dostlarım Bülent ve Fatmagül Akyürek’e Mustafa Kaya’ya (sevildiğini bilen insana) Ruhumdan Teşekkür Ederim. En Sevgiliye İthafen
Murat Kekilli Unutmadan Mavi’ye
Hadi bul şimdi bulabilirsen. Hani salını sılını terketmiştik ya kendimizi. Ara ki bulsın şimdi.toroslar2ın tepesindenmi bakarsın. Karadeniz'in eteğindenmi. Nerden bakarsan bak bulunacağım yok bizim belli .Raydan çıkmışız bir kere topyekün. İflah olmamız mümkün değil gayri. Birazcık emin olabilsem , hani birazcık tutacağını bilsem. Elimdeki son çiviyide çakardım şu düzenin göbeğine . Ama nerdeee. Yaza yaza usandım ben. Birde demezlermi neyin eksik diye. Ulan neyimiz tam ki. Gerçi bir zil takıp oynamadığımız kaldı. Şu ağlanacak halimize. Enkazın altına baka baka , soğuktan can vereni göre göre Ellerin cebimize girdiğini bile bile Hadi zil takıp oynayalım Nasılsa suçlusu ellerimiz değil, değil mi?
KEKİLLİ
|