|
 |
« : 29 Şubat 2008, 13:18:36 » |
|
Şarkıcı Murat Kekilli, Çocukların ve Gençlerin Şiddetten Uzaklaştırılması için Çalışacak Resmi büyütmek için tıklayın Şarkıcı Murat Kekilli, TBMM Çocuk ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip'i Ziyaret Etti.
Şarkıcı Murat Kekilli, TBMM Çocuk ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip'i ziyaret etti. Görüşmede, Başkanvekili Garip Kekilli'ye iki şiirini şarkı yapması için tüm haklarıyla birlikte devretti. Kekilli görüşmede yaptığı kısa konuşmada, TBMM'nin soğuk bir yer olduğunu hayal ettiğini ancak gördüğü ilgiden ve güleryüzlerden memnuniyet duyduğunu kaydederek, ''Konserde gördüğüm ilgiyi burada görmek, beni şımarttı'' ifadelerini kullandı. Komisyon Başkanvekili Garip'in lisedeyken öğretmeni olduğuna dikkat çeken Kekilli, ''Çocukları internetin zararlarından korumaya yönelik olarak, eğer kendisi müsaade ederse şiirlerinden faydalanmak istiyorum'' diye konuştu. Garip ise ''Sanat ve diğer alanlarda, Türk gençliğinin daha özgün, bize ait değerleri ön planda tutan çalışmalar yapması gerekiyor'' ifadelerini kullandı. Kekilli'nin, TBMM Çocuk ve Gençlerdeki Şiddeti Araştırma Komisyonunun çalışmalarından haberdar olduktan sonra kendisini aradığını ve bu konuya sanatçı duyarlılığıyla yaklaşmak istediğini vurgulayan Garip, iki şiirinin telif hakkını Kekilli'ye vereceğini açıkladı. Garip, daha sonra, 1997 yılında yazdığı ''Bir Çocuğun Düşü'' ve dün gece yazdığı ''Yetim Kaldım'' adlı şiirlerini okuyup imzaladıktan sonra, Kekilli'ye teslim etti. Kekilli, şiirleri çok beğendiğini ifade ederek, ''Ellerinize, ruhunuza sağlık. Bu şiirleri şarkı sözü veya şiir albümü olarak değerlendirmeyi düşünüyorum'' ifadelerine yerv erdi. Garip, çocuk ve gençlerdeki şiddet eğilimine yönelik çalışmalarının devam ettiğini, bu çerçevede komisyonun bugün Ankara'da bir cezaevini ziyaret ettiğine dikkat çekerken, ''OECD raporlarında, Türkiye'de 17-18 yaş grubundaki gençlerin yüzde 25'inin Ogün Samast gibi suça meyilli olduğu bilgileri var. Türkiye'de 0-18 yaş grubunda 24.5 milyon kişi bulunuyor. Bu yaş grubu içinde 360 bin kişinin bir şekilde emniyette kaydı var. Bunların yüzde 58'i şiddete yönelik suçlardan, yüzde 25'i de kapkaç ve benzeri suçlardan. Bu kişiler, toplam çocuk nüfusu üzerinden yüzdeye vurduğumuz zaman, binde 1.5 civarında bir nüfusa tekabül ediyor. Bu açıdan OECD'nin rakamları yanlış'' diye konuştu. 02.02.2007
|